La data de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Nr. 2 Poliție Rurală Comana au fost sesizați de către o femeie, din comuna Valea Dragului, județul Giurgiu, cu  privire la faptul că în zilele de 11.05.2020 si 22.05.2020, a fost agresată fizic de soțul său.

În urma discuțiilor purtate cu apelanta, s-a constatat faptul că în data de 11.05.2020, în jurul orelor 14.00, în timp ce se afla la locuința din comuna Valea Dragului, în urma unor discuții în contradictoriu purtate cu soțul său, un bărbat de 61 de ani, a fost îmbrâncită de acesta și a căzut pe aleea betonată din fața casei, lovindu-se la nivelul membrului superior, ulterior fiind lovită cu pumnii în zona corpului.

Tot cu aceasta ocazie, femeia a mai declarat faptul că în data de 22.05.2020, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla la locuința sa, a fost agresată din nou de către soțul său, fiind lovită cu pumnii în zona corpului și cu un obiect metalic în zona capului și a spatelui.

Având în vedere aspectele constatate, în cauză s-a întocmit dosar penal împotriva bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, totodată fiind emis ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.     

În aceeași zi, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată telefonic de către o femeie din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că are un conflict cu tatăl său.

În temeiul sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că bărbatul în cauză, de 59 de ani, din municipiul Giurgiu a agresat-o fizic pe soția sa, o femeie de 57 ani.

În urma discuțiilor purtate atât cu victima cât și cu alte persoane prezente la fața locului, s-a stabilit faptul că în timp ce bărbatul se afla la domiciliu, în stare de ebrietate, i-a adresat injurii soției sale, manifestându-se totodată agresiv fizic.                         

Femeia în cauză a precizat faptul că a fost lovită în umărul stâng de către soțul său cu un obiect din lemn, iar ulterior ar fi încercat să o lovească cu un obiect metalic, însă aceasta a reușit să fugă din curtea imobilului unde s-a petrecut evenimentul.

La baza conflictului dintre cei doi soți ar fi existat motive de gelozie din partea bărbatului care, i-ar fi reproșat soției sale aspecte legate de infidelitatea acesteia.

În urma completării formularului de evaluare a riscului, a fost emis ordin de protecție provizoriu, bărbatul fiind evacuat temporar din locuința comună și având obligația de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de soția sa.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.