În această dimineață, la ora 7:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat că două persoane private de libertate, cazate în aceeași cameră de deținere, nu prezintă semne vitale. 

De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent, cu solicitarea, prin apel la 112, de sprijin din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Giurgiu. În ciuda manevrelor de resuscitare, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 7:25. Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni pentru care li se administra tratament. În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, organele judiciare desfășurând verificări la fața locului. De asemenea, s-a procedat la informarea familiilor deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu”, se arată într-un comunicat transmis de Penitenciarul Giurgiu. 

Din informațiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Emanuela Sîrbu, este vorba despre doi bărbați, unul de 41 de ani, din București, și altul de 32 de ani, din comuna Clejani (județul Giurgiu), ce au fost găsiți fără suflare în camera de detenție. Nu prezentau semne de violență, în cauză deschizându-se un dosar penal pentru moarte suspectă. 

(Jurnal)