Pe timpul avertizărilor emise de meteorologi, pompierii giurgiuveni au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea a doi copaci căzuți pe partea carosabilă.

Prima intervenție a avut loc marți, 14 iunie,  după-amiază, în jurul orei 17:15, între localitațile Singureni și Iepurești. Un copac trântit de vântul puternic  a blocat Drumul Județean 411…

Pentru eliberarea părții carosabile pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au intervenit  cu o autospecială dotată cu accesorii specifice. Ei au fost sprijiniți de Primăria Iepurești, cu un buldoexcavator, astfel încât circulația rutieră să se poată realiza în condiții de siguranță.

A doua intervenție s-a desfășurat, în jurul orei 17:45, pe DN 41, între localitățile Prundu și Greaca. Pentru înlăturarea copacului au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială dotată cu accesorii adecvate.

Județul Giurgiu s-a aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până în această dimineață, la ora 06:00. De asemenea, ieri după-amiază au fost emise avertizări meteorologice tip cod portocaliu în șase localități și cod roșu în 13 localități.

În această perioadă pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți omenești.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Cele două localități se află sub incidența unui cod roșu de averse torențiale care vor depăși 40-50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni…