politia-de-frontieraÎn data de 7 decembrie, în jurul orei 01.30, noaptea,  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat, în zona adiacentă punctului de frontieră, trei  bărbaţi care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România, încercând să evite controlul de frontieră.

Persoanele au fost conduse la sediul punctului de frontieră pentru cercetări, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au stabilit că  cei trei sunt doi cetățeni turci, Ismail N. și Murat D., în vârstă de 31 şi 38 ani şi un cetăţean sirian,  în vârstă de 17 ani. 

Bărbaţii au declarat că s-au întâlnit în urmă cu câteva zile într-o parcare din Bulgaria, unde au apelat la şoferul unui camion pentru a-i ajuta să ajungă în apropierea frontierei cu România, de unde urmau să-şi continue călătoria ilegal, spre un stat din spaţiul Schengen. Şoferul camionului i-a transportat până la intrarea în punctul de trecere a frontierei Giurgiu şi le-a indicat o zonă pe unde să meargă pentru a încerca să evite controlul de frontieră.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au identificat, într-o parcare din apropierea punctului de frontieră, un ansamblu rutier format din cap tractor şi remorcă, condus de cetăţeanul turc Adnan D., în vârstă de 57 de ani, care a fost recunoscut de către cei trei bărbaţi ca fiind cel care i-a transportat până în apropierea punctului de frontieră.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetățeni împreună cu șoferul şi camionul urmează să fie predaţi poliţiştilor de frontieră bulgari, în vederea continuării cercetărilor.

(Jurnal)