perchezitii-in-constanta-la-persoane-banuite-de-falsificare-de-diplome-sase-persoane-retinuteMarți, 21 martie, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu au fost sesizați de reprezentanții unei societăți comerciale din Giurgiu, că în perioada 17 – 21 martie, au efectuat trei livrări de mărfuri (produse textile) către o societate comercială din București, primind trei Ordine de plată falsificate în valoare totală de peste 95.000 lei.

În urma unor activități specifice, în ziua de 21 martie, polițiștii i-au identificat în trafic, pe L. C., și B. M., doi bărbați din Bucureşti, care folosindu-se de documentele şi ştampila societății din București, fără a avea vreo calitate în cadrul societăţii, au înșelat reprezentanţii societății din Giurgiu, reuşind achiziţionarea a 6.000 de tricouri pe care urmau să le comercializeze într-un complex comercial din București.  Tricourile au fost recuperate și predate proprietarului, iar microbuzul cu care  erau transportate a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Cei doi bărbați au fost reținuți, iar  miercuri 22 martie, Judecătoria Giurgiu a dispus arestarea preventivă a lui L. C., pentru 30 de zile, iar pentru B. M. măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune şi falsificare de titluri sau instrumente pentru efectuarea plăților privind instrumente de plată.

(Jurnal)