Doi biciclişti, beţi criţă, au fost protagoniştii a două accidente rutiere

0
347

Duminică, 26 august a.c., polițiștii giurgiuveni au intervenit la două evenimente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a doi bicicliști care au condus bicicletele sub influența băuturilor alcoolice și s-au autoaccidentat.

Astfel, în jurul orei 15.20,  un bărbat de  61 ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Național 5A, pe raza localității Grădiștea, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra bicicletei, a pătruns pe sens opus şi a căzut în afara parții carosabile.

În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Județean Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și investigații de specialitate.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.86 mg\l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea  stabilirii alcoolemiei.

În aceeași după-amiază, în jurul orei 16.20, un alt bărbat de 58 ani din comuna Frătești, județul Giurgiu în timp ce se deplasa cu bicicleta pe Drumul Național 41, pe raza localității Dăiţa, județul Giurgiu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, într-o curbă la stânga s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra bicicletei și a căzut in șanțul de pe partea dreapta a sensului sau de mers.

În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului care a fost transportat la   Spitalul Județean Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale și investigații de specialitate.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,41 mg\l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea  stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit două dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.