Doi bărbaţi, beţi criţă, au fost prinşi de poliţişti, la volan

0
455

Nici nu s-a limpezit bine mustul în butoaie, că au şi început să apară şoferi inconştienţi care, având o alcoolemie mult peste limita admisă, urcă totuşi la volan. Două persoane au fost surprinse, într-o singură zi, de către poliţiştii giurgiuveni, pe drumurile din judeţ.

Un prim caz s-a petrecut duminică, 7 octombrie, în jurul orelor 16,15, când polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe strada Principală din comuna Răsuceni, județul Giurgiu, un bărbat de 55 ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

Al doilea caz s-a petrecut în municipiul Giurgiu, tot duminică, dar o jumătate de oră mai târziu, când poliţiştii au depistat un bărbat de 51 ani conducând un autoturism sub influența alcoolului, acesta refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.