Doi afgani, ascunşi într-un autocamion, depistaţi la PTF Giurgiu

0
207

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, ascunși într-un autocamion, doi cetățeni afgani care încercau să intre ilegal în România. Aceștia nu dețineau documente de identitate asupra lor și au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Franța.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de intrare în ţară un cetățean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, conducând un autocamion. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire, acid boric, depozitat în saci de plastic, marfă încărcată din Turcia pentru Ucraina.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii este tăiată și lipită cu bandă adezivă. Astfel, în interiorul autocamionului, au fost depistați, ascunși, doi bărbați.

În cadrul cercetărilor colegii noștri au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani în vârstă de 21 și 31 de ani.

Aceștia au declarat polițiștilor faptul că s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei și intenționau să ajungă în Franța, fără ca șoferul să cunoască acest aspect.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi afgani, șoferul ucrainean și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)