Instituția Prefectului – Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 26.02.2022:

  • cazuri confirmate pozitiv de la începutul pandemiei – 27.109 (dintre care 95 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate de la începutul pandemiei – 21.416;

  • în carantină la domiciliu în prezent – 278 de persoane;

  • în carantină instituționalizată în prezent – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) în prezent – 67 de persoane;

  • în izolare la domiciliu în prezent – 1.580 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 57.758 de persoane, dintre care 248 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 106 au fost teste RT-PCR, iar 142 teste antigen/rapide.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 38 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

        Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Mihăilești și Bolintin Vale, şi din localităţile: Joița, Săbăreni, Bolintin Deal, Ogrezeni, Florești-Stoenești, Grădinari, Iepurești, Letca Nouă, Bulbucata, Buturugeni, Vânători Mici, Crevedia Mare, Găiseni, Cosoba, Ghimpați, Roata de Jos, Clejani, Bucsani. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului – Județul Giurgiu face apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                                     Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)