Doar 65,8% dintre candidații pentru funcțiile de directori de școli au promovat proba scrisă…

0
172

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că se aştepta la un procent mai mare de promovabilitate la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli, după ce doar 65,8% dintre aceștia au promovat, menţionând că pentru posturile neocupate va fi organizat un nou concurs.

Avem nevoie de conduceri profesioniste în şcolile din România. Mi-aş fi dorit ca proba scrisă să fie promovată de mai mulţi, proba scrisă a cuprins verificarea abilităţilor cognitive şi de leardship, verificarea abilităţilor manageriale şi verificarea cunoaşterii reglementărilor din sistemul de educaţie din perspectiva aplicării.

Mă aşteptam să fie un procent de promovare mai mare, dar asta e, pentru posturile care nu vor fi ocupate, vom demara imediat ce se va încheia acest concurs încă un concurs. În cele din urmă, va trebui să avem directori în şcoli numiţi strict pe criterii profesioniste”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Cele mai bune rezultate au fost în judeţele Cluj, Sălaj şi Mureş, iar cele mai slabe în Mehedinţi, Călăraşi şi Satu Mare.

Subiectele de examen pe care candidaţii pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor publice le-au avut de rezolvat vineri au inclus întrebări legate de modul în care aceştia ar gestiona conflictele dintre doi colegi sau un posibil conflict iscat cu un coleg, din cauza opiniilor diferite pe teme politice.

La subtestul privind cunoştinţele manageriale, candidaţii au primit întrebări grilă, cu un răspuns posibil, legate de teoriile unor experţi în educaţie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia.

(Jurnal)