Doar 23 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore, cu Covid. Nicio persoană în carantină instituționalizată, pe întreg județul!

0
177
Medic taking sample from patients nose for coronavirus testing

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 25.11.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 19.339 (dintre care 23 în ultimele 24 de ore);
  • cazuri vindecate și externate – 16.473;
  • în carantină la domiciliu – 263 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;
  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 59 de persoane;
  • în izolare la domiciliu – 187 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 44.625 de persoane, dintre care 101 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 37 au fost teste RT-PCR, iar 64 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 14, 16, 25, 28, 29 şi 30 octombrie, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 6 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 50, 63, 67, 75, 86, respectiv 93 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Două dintre decese s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, iar patru la domiciliul pacienţilor.

La data de 23.11.2021, a fost înregistrat 1 deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 89 de ani, care prezenta comorbidităţi şi era vaccinată cu o singură doză împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesul s-a produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 379.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

    Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)