Direcţia Judeţeană de Transport Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, lucrează, ca întotdeauna, la parametri maximi.

“Aceasta, ne spune Directorul General Marius Olteanu, pentru că avem larga susţinere a Consiliului Judeţean Giurgiu care a răspuns întotdeauna cerinţelor noastre şi pentru că suntem un colectiv care îşi doreşte să ducă la bună îndeplinire toate proiectele propuse. Trebuie să facem cunoscut faptul că toate realizarile Direcţiei Judeţene de Transport de până acum, precum şi proiectele de viitor care sunt de anvergură, pot spune asta cu certitudine, se datorează, aşa cum vă spuneam, în primul rând Consiliului Judeţean Giurgiu, preşedintelui Marian Mina, care ne-a ajutat enorm în activitatea şi în realizările noastre şi vă spun că fără înţelegerea şi promptitudinea cu care a privit necesităţile de dotare tehnică şi bunul mers al direcţiei noastre, nu am fi putut vorbi astăzi cu dumneavoastră despre activitatea noastră la modul în care, fără să fim lipsiţi de modestie, avem cu ce ne lăuda”.

Conform celor spuse de directorul Marius Olteanu, recent, au fost achiziţionatre utilaje noi. Este vorba despre un vibrocompactor de 4 tone, foarte necesar în lucrările de plombare. „Ne mândrim cu achiziţia acestui utilaj, pentru că ştim că ai nevoie de aşa ceva, pentru a da randament maxim în lucrările efectuate. Urmează să ne completăm parcul prin  achiziţia a două autobasculante 8×4 echipate cu lamă şi RSP (instalaţie împrăştiat material antiderapant) precum şi a unui încărcător frontal de mare capacitate (volum al cupei peste 3 mc) acestea fiindu-ne sunt extrem de necesare în activitatea de deszăpezire din această iarnă”, mai spunea Marius Olteanu.

În altă ordine de idei, directorul Direcţiei Judeţene de Transport ne mai preciza că, în această perioadă, au fost realizate lucrări de plombare pe următoarele drumuri din judeţ: DJ 503: Giurgiu-Ghizdaru, DJ 503A: Izvoarele – Cucuruzu, DJ 505: Izvoarele – până la intersecţia cu DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi.

Au fost realizate montări de marcaj cu indicatoare rutiere pe DJ 411 Calugareni-Brăniştari – Budeni, lucrări de  vopsire parapet rutier metalic pe DJ 411 Comana zona dig Balta Comana, cosire vegetaţie pe drumurile judeţene DJ 401 Palanca-Cărpenişu, DJ 404 Găiseni – Floreşti. Lucrările de marcaj rutier  vor continua pe DJ 503 Giurgiu – Ghizdaru şi pe DJ 503A Ghizdaru – Răsuceni. „În viitorul foarte apropiat vom efectua lucrări de plombare pe DJ 601 Mârşa, DJ 601 A Joiţa-Săbăreni, DJ 412B Clejani- Sterea, DJ 507 Oinacu- Braniştea. Vă spuneam că lucrăm la parametri maximi pentru că ne dorim să acoperim o arie cât mai largă a suprafeţei de drum judeţean, pentru că, aşa cum ştim cu toţii, iarna aproape că bate la uşă”, mai declara directorul Marius Olteanu.

Astfel, se au în vedere lucrări de pietruire, de refacere a podeţelor şi rigolelor de pământ pe DJ 505 Gara Chiriacu – Izvoarele şi DJ 401 Vărăşti, unde avem de executat şi lucrări de asigurare a scurgerii apelor odată cu reprofilarea rigolelor de pământ, a mai precizat directorul Direcţiei Judeţene de Transport.

(Jurnal)