dorolea1În a doua jumătate a lunii octombrie, angajații Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu au efectuat o serie de lucrări specifice domeniului său de activitate, în principal de întreținere periodică.

După cum ne declara directorul instituției, ing. Marius Olteanu, astfel de lucrări au fost realizate pe drumurile județene : DJ 601 A Joița, DJ 602 Joița, DJ 602 Săbăreni, DJ 601 E Ulmi, DJ 601 Bolintin Vale și Malu Spart, DJ 601 Mârșa – limita jud. Teleorman și DJ 412 A Comana. De asemenea, până în prezent au fost efectuate  lucrări de refacere a terasamentului și reprofilare drum pe DJ 503 A Răsuceni și pe DJ 601 Bolintin Vale și Malu Spart, iar în zona localității Schitu au fost executate lucrări de evacuare a pământului – preciza directorul general al Direcției.

În ceea ce privește lucrările  aflate în derulare, ing. Marius Olteanu ne-a vorbit despre trasarea marcajelor rutiere pentru trecerile de pietoni, lucrare ce  include semnalizarea rutieră aferentă, pe DJ 601 A, DJ 602 – Joița și DJ 601 E – Ulmi. În același timp, se continuă lucrările de întreținere și refacere terasament pe DJ 603 Comana – Mihai Bravu – Uzunu – Stoenești – Schitu – Naipu, lucrările de refacere terasament și reprofilare drum pe DJ 506 Toporu – Răzmirești, DJ 503 Toporu – Chiriacu și DJ 412 B Podu Ilfovatului, iar pe DJ 412 B Clejani se execută lucrări de întreținere periodice ape – mai spunea ing. Marius Olteanu.

Pentru că mai este puțin până la debutul calendaristic al sezonului rece, D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu urmează să se aprovizioneze cu material antiderapant și antiaglomarant, mai exact cu 150 tone de sare și cu 350 tone de nisip, în vederea efectuării lucrărilor de deszăpezire. În același scop, toate utilajele instituției vor fi la rândul lor revizuite.

Totodată, am prioritizat, în colaborare cu IPJ Giurgiu, drumurile județene pe care urmează să se facă revizii, în vederea montării de semnalizare rutieră, în zonele unde este necesar. În primă fază, vom începe cu DJ 601, DJ 611, DJ 401 A, DJ 601 A, DJ 504, DJ 507, DJ 401 și DJ 412 A, urmând ca treptat, treptat  să completăm semnalizarea rutieră și pe alte drumuri județene, ne-a mai precizat directorul D.J.T.A.D.J.C.T. Giurgiu.

Nu în ultimul rând, domnia sa a dorit să ne aducă la cunoștință faptul că în luna noimebrie  Direcția va fi dotată cu un mini-încărcător frontal, dotat cu echipament de frezare și de forare pentru montarea semnalizării rutiere și cu un răspânditor de emulsie bituminoasă, ce vor ușura realizarea lucrărilor , îmbunătățind calitatea acestora. 

(Teodora Nicolau)