Într-o recentă discuție purtată cu directorul SC Giurgiu Servicii Locale SA (GSL), Silvian Dumitrache, acesta ne spunea că, în această perioadă, principala activitate pe care o au angajații societății pe care o conduce este legată de curățenia și întreținerea spațiilor verzi.

„Vom intra, în zilele care urmează, la toaletarea pomilor, în special a salciilor, lucru despre care vă spuneam și în urmă cu puțin timp. Din constatările noastre, un procent de aproximativ 80% dintre pomii care au de suferit în urma oricărui tip de furtună sunt salcii, acest lucru datorându-se fragilității acestui soi de arbore. De altfel, noi ne-am propus ca pentru fiecare pom pe care îl tăiem să plantăm alți doi în loc. Ne axăm pe acest proiect în special acum, toamna, când este sezonul propice acestor lucrări de plantare a pomilor”, ne spunea Silvian Dumitrache.

De asemenea, directorul GSL ne mai preciza faptul că s-a început, în aceste zile, reamenajarea parcului din zona Riviera, unde au fost înlocuite și reparate băncile, gradenele din lemn, aleile au fost curățate de iarbă, astfel că în primăvară aspectul parcului va fi unul cu totul schimbat.

Tot reparații de mobilier stradal și de montare a unui astfel de mobilier s-au efectuat, ne mai spunea Silvian Dumitrache, și în zona „La Moșu”, proaspăt sistematizată.

„Un aspect important de precizat este că, în ultimele zile, angajații Giurgiu Servicii Locale s-au ocupat de reparații – în unele zone, integrale – ale stațiilor de autobuz din municipiu. Astfel, am intervenit cu reparații la un număr de 15 stații, unde am schimbat integral plăcile de policarbonat. Țin să precizez, prin intermediul dumneavoastră, faptul că în scurt timp ne vom da seama cine distruge mobilierul stradal, întrucât vom monta camere de supraveghere în zonele unde stațiile au fost distruse, dar și în zonele în care băncile, coșurile de gunoi sau spațiile verzi sunt vandalizate”, a mai ținut să precizeze directorul SC GSL SA, Silvian Dumitrache.

(Jurnal)