AcasăActualitateDirectorul  GEP Giurgiu, Sorin CEPRAGA, ne spune cum vom trece această iarnă...

Directorul  GEP Giurgiu, Sorin CEPRAGA, ne spune cum vom trece această iarnă din punct de vedere al căldurii în locuințe!

Pentru iarna 2018-2019 necesarul de combustibil pentru funcționarea normală și în siguranță a sistemului centralizat de încălzire a Municipiului Giurgiu este asigurat prin încheierea a două contracte ce au valabilitate până în luna aprilie 2019 – ne spunea deunăzi, ing. Sorin Cepraga, directorul Global Energy Production (GEP), distribuitorul de energie termică în sistem centralizat , la nivelul orașului Giurgiu.

Unul dintre contracte a fost încheiat pentru aprovizionarea cu combustibil gazos – preciza Sorin Cepraga, pentru care a fost plătit în avans, în proporție de 80% . Celălalt contract a fost încheiat  pentru energia termică provenită din Centrala de cogenerare a agentului economic privat situat pe platforma CET. Până la această dată indicele de continuitate al asigurării cu agent termic pentru încălzire a fost de 95% , cu termene de rezolvare rezonabilă și în limitele contractuale, fără a produce disconfort consumatorilor din zonele afectate. De precizat că – așa cum am enunțat anterior – combustibilul a fost plătit în proporție de 80% ceea ce ne face să tragem un semnal de alarmă către toți consumatorii să își plătească la timp facturile , atât cele curente cât și restanțele pentru a ne putea onora, la rândul nostru, facturile furnizorilor de combustibil.

Referitor la investiții în derulare ce prevăd punerea în practică a strategiei de încălzire , Sorin Cepraga ne spunea:

Pentru Centrala Termică Nord, care conform strategiei va avea ca obiect principal de activitate alimentarea orașului , stadiul fizic al lucrărilor este de 60%.  Pentru Centrala ISTRU care va alimenta consumatorii din zona Isctru, stadiul fizic al lucrărilor este de 85%. Menționez că cele două  investiții vor fi finalizate în primul semestru al anului 2019, urmând a fi  puse în funcțiune în iarna lui 2019-2020.

Întrebat care este câștigul major al cetățenilor,  odată cu finalizarea acestor investiții, directorul GEP ne-a spus:

Un prim câștig este acela că toate conductele aeriene din Municipiu vor dispărea. Una dintre zonele ce vor fi rezolvate curând în acest sens este zona Ramadan , în care , până în iarna 2019-2020 conductele vor fi demontate. Un alt câștig va fi reducerea pierderilor pe întreaga porțiune a conductei  de transport a agentului termic și odată cu aceasta a  adosurilor ce apăreau în facturi  . Și nu în ultimul rând un alt avantaj va fi  confortul sporit în locuințe al abonaților  prin intrarea în funcțiune a noilor centrale – a mai precizat directorul Sorin Cepraga.  

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.7 ° C
18.7 °
18.7 °
68 %
2.3kmh
100 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
20 °
vin
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!