Deși este perioada concediilor  lucrările de întreținere curentă a drumurilor  de către salariații  Direcției  Judetețene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic  (DJTADCT) Giurgiu nu au fost întrerupte nicio clipă.

Lucrăm la drumul județean 401 A și 601 Mârșa- Roata- Crevedia, alături de drumul județean 611 Roata –Sadina Cartojani – ne spunea Marius Olteanu, directorul Direcției. La acestea se adaugă lucrările de executare a covoarelor asfaltice ce le-am executat și amintesc aici Dobreni-Vărăști – 401. Începem în această săptămână digul de la Comana DJ 411, la intersecție, pe care localnici o cunoasc sub numele de Lebădă. Cât mai curând, probabil în maxim o lună vom demara lucrările drumului de la Lebădă la Grădiștea, intră în execuție împreună cu cei 7,5 de kilometri, ce sunt în procedură la acest moment, de la Colibași către Câmpurelu- Vărăști. Un alt drum este 601 la Ulmi. Nu am neglijat pe toată această perioadă nici marcajele drumurilor județene. Ele sunt refăcute imediat după refacerea drumurilor. De curând am avut o problemă la Roata unde a căzut o consolă la un pod, lucru pe care l-am remediat la începutul săptămânii trecute, realizând și semnalizarea provizorie aferentă. Am restricționat puțin și circulația  pentru miloacele de transport agabaritice, împreună cu poliția rutieră.

Întrebat care au fost lucrările de toaletare a vegetației ținând cont de faptul că după ploile abundente masa verde de pe marginea drumurilor județene s-a dezvoltat extrem de mult, blocând pe unele porțiuni , mai ales în curbe, vizibilitatea în trafic.

Am început o nouă rundă de tundere a acostamentelor în urma precipitațiilor căzute în ultimele luni . În continuare așteptăm să se definitiveze licitațiile organizate de Consiliul județean Giurgiu pentru a ne putea apuca de reabilitarea cât mai multe drumuri județene. Proiectul European de care v-am vorbit și care ne va asigura o dotare corespunzătoare. Noi încercăm să remediem toate problemele care apar pe parcursul anului, iată și motivul pentru care facem deseori apel la populație , mai ales prin intermediul publicației dumneavoastră, cât și  la primăriile din întregul județ pentru a ne face cunoscute problemele care apar în carosabil și în jurul acestuia și ce poate pune în pericol circulația pe drumurile județene– ne-a mai spus directorul DJTADCT Giurgiu, Marius Olteanu.

(Florian TINCU)