În mai multe rânduri am subliniat numărul mare de autoturisme deținut de locuitorii Municipiului Giurgiu, ceea ce face ca traficul să fie extrem de aglomerat aproape în tot cursul zilei, respectiv al săptămânii. Curioși să aflăm care este cifra reală privind autoturismele înmatriculate în Municipiu, ne-am adresat directorului Direcției de Impozite și Taxe – Giurgiu (DIT), Laurențiu Țintea,  care ne-a spus:

Conform datelor deținute de noi,  în luna august a anului 2017 orașul Giurgiu avea înmatriculate 22.000 de vehicule. Asta însemnând că la fiecare  3 giurgiuveni unul deținea  un mijloc auto. Trebuie precizat însă faptul că de atunci numărul autoturismelor înmatriculate s-a majorat și că la toate aceste autovehicule  se adaugă și cele înmatriculate în Bulgaria . Așa că putem vorbi cu siguranță de faptul că  unul din doi giurgiuveni deține  o mașină,  fie autoturism sau de alt tip de autovehicul – ne-a precizat directorul Direcției de Impozite și Taxe – Giurgiu. 

Ar mai fi de relevat și faptul că  la acest moment sunt familii în Municipiu care dețin și câte două- trei autovehicule, mai ales cei care conduc societăți comerciale sau familiile în care toți membrii acesteia au permis de conducere.

(Florian Tincu)