Directorul Direcţiei Judeţene de Dezvoltare Rurală şi Protecţie a Mediului Giurgiu se oferă să acorde, gratuit, consultanţă tehnică tuturor UAT-urilor din judeţ

0
275

alin-gutuRecent, noul director interimar al Direcţiei Judeţene de Dezvoltare Rurală şi Protecţie a Mediului (DJDRPM) Giurgiu, Alin GUŢU, ne-a vorbit despre proiectele pe care intenţionează să le deruleze  în scurt timp în cadrul acestei instituţii, mai puţin mediatizată în presă în ultimii ani. Numit abia în luna iulie a acestui an, Alin Guţu ne spunea că au fost depuse deja la Ministerul Agriculturii şi respectiv la AFIR  (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), două proiecte.  Primul dintre ele este FLAG, în care se pune accentual pe tradiţia pescuitului dunărean, proiect la care partener ne este Consiliul judeţean Giurgiu. Teritoriul pe care se va implementa acest proiect cuprinde un număr de 16 comune din sudul ţării – ne preciza Alin Guţu.

Cel de-al doilea este un GAL (Asociaţie pentru Dezvoltare Rurală – Giurgiu Nord), proiect ce urmează a  se desfăşura  pe suprafaţa a 5 comune şi care  constă în  sprijinul acordat acestor localităţi în planul turismului şi evident  în domeniul agriculturii, ţinându-se cont de specificităţile zonelor. Directorul  Guţu ne mai spunea că DJDRPM intenţionează a acorda consultanţă tehnică gratuită tuturor UAT-urilor din judeţul Giurgiu, alături de promovarea zonelor  cu potenţial  turistic,  iniţiind planuri şi acţiuni de protejare a unor zone naturale cum sunt cele de la Herăşti sau Comana, încheindu-se în acest sens parteneriate locale cu ONG-uri, cu Asociaţii locale care au în obiectul lor principal de activitate protecţia mediului şi dezvoltarea rurală. El ne mai spunea că strategia pe GAL a fost deja aprobată şi că proiectele de care ne-a  vorbit  ar putea demara încă din toamna acestui an.

Florian TINCU