Începând de luni, 9 iulie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Giurgiu are un nou director interimar, în persoana lui Dan Valentin Sima.

Numirea acestuia a venit ca urmare a aprobării, în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Judeţean, a proiectului de hotărâre prin care se aproba numirea cu delegare, pentru o perioadă de şase luni – sau până la definitivarea concursului de ocupare a postului de director al DGASPC Giurgiu. Dan Sima revine la DGASPC după ce, în perioada mai – septembrie 2008 a mai fost angajat al aceleiaşi direcţii, pe postul de consilier juridic.

Anterior, funcţia fusese ocupată, în ultimul an şi jumătate, de Sorina Neacşu.

Dan Valentin Sima are 36 de ani, este din Giurgiu şi este căsătorit. Ultimul loc de muncă, înaintea numirii sale în fruntea DGASPC Giurgiu, a fost Consiliul Judeţean Giurgiu, unde, timp ce un an şi 10 luni, a deţinut funcţia de consilier juridic.

Anterior, a fost manager de vânzări la o societate comercială din Giurgiu. A fost, timp de aproape cinci ani, comisar al Gărzii Financiare Giurgiu, şi a ocupat funcţii de consilier juridic în cadrul Direcţiei Judeţene de Dezvoltare Rurală şi Protecţia Mediului Giurgiu.

Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” – Bucureşti.