Direcția Poliției Locale: Cele mai multe amenzi aplicate în ultimele zile au fost pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, tulburarea liniștii, satisfacerea necesităților fiziologice în spații publice și cerșetorie!

0
94

    În perioada 06-09 octombrie, 2023, Poliția Locală Giurgiu a efectuat o serie de activități de patrulare/ verificare pe raza municipiului, pentru identificarea faptelor ce contravin legislației în vigoare, precum și pentru prevenirea și descurajarea elementelor de infracționalitate stradală, în domeniile de competență.

             În această perioadă au fost constatate 44 de fapte contravenționale, 37 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 15450 lei și 7 Avertismente scrise.  Acestea au fost aplicate pentru :

–   7  amenzi pentru oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor în locuri interzise;

– 3 amenzi pentru necomunicarea datelor solicitate conf. O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice;

–  14  amenzi  pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public,satisfacerea necesităților fiziologice pe domeniul public, cerșetorie, etc.);

–  13 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 164/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind gospodărirea Municipiului Giurgiu- referitor la obligațiile operatorilor economici, persoane fizice, instituții (depozitări deșeuri în locuri neautorizate, parcare în zona verde, consum de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public, ocuparea domeniului public fără a deține aviz de ocupare, emis de Primăria Giurgiu, etc);

–  1 amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

–  10 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege (grătar pe domeniul public, acces interzis, etc.).  .

              În această perioadă polițiștii locali au preluat un număr de 32 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi: alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

           Conducerea Direcției, solicită  cetățenilor municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numărul de telefon: 0246274668.

Direcția Poliției Locale