anaf_inactiune_20180100 (1)Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) anunță că  îşi vor intensifica controalele fiscale în toată ţara.  Ele se vor desfăşura inclusiv în zilele de weekend, potrivit unui anunţ recent al instituţiei. Verificările  vizează numeroşi operatori economici, inclusiv centre comerciale, restaurante sau cluburi, şi au rolul de a combate evaziunea fiscală întâlnită pe perioada verii.

 Potrivit unui anunţ recent al DGAF, direcțiile regionale antifraudă de la nivelul întregii țări organizează deja, din 6 iunie, acțiuni de monitorizare si control antifraudă operative, care, în funcție de specificul activităților comerciale vizate, vor fi efectuate inclusiv în zilele de weekend. Concret, de controalele inspectorilor antifraudă sunt vizate următoarele sectoare:

  • domeniul recoltării cerealelor, morăritului și panificației;
  • centrele comerciale angro din zonele cu risc fiscal și cu activitate semnificativă;
  • restaurantele, barurile, cluburile;
  • zonele cu aglomerare de comercianți en-detail cu risc fiscal ridicat;
  • prestările de servicii direct către populație: turistice/agrement, sportive/medicale, de estetică/întreținere, întreținere și reparații auto;
  • livrări de bunuri cu amănuntul către populație: agroalimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucării, electrice.

Potrivit informaţiilor oferite de DGAF, înainte de desfăşurarea efectivă a unui control, inspectorii Direcţiei identifică principalele zone cu volum ridicat al comerțului și nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor, bazându-se pe informaţiile din bazele de date disponibile, dar şi pe petiţiile/sesizările formulate de contribuabili.

(Jurnal)

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU