Direcția Agricolă Județeană Giurgiu organizează, în curând, un nou curs

0
1519

Un nou curs urmează să înceapă, în perioada imediat următoare, la Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Giurgiu. După ce, cu circa un an în urmă, un alt curs lua final (este vorba despre cursurile organizate în luna ianuarie 2019), bucurându-se de succes în rândul celor care l-au urmat, iată că, în curând, cei doritori să devină calificați în controlul creșterii animalelor vor beneficia, la rândul lor, de pregătirea oferită prin intermediul Direcției.

Despre această nouă oportunitate ne-a vorbit directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor:

În perioada aceasta, al Direcția Agricolă Județeană Giurgiu persoanele care sunt interesate pentru obținerea calificării pentru control în creșterea animalelor, pot veni să își depună dosarele, având în vedere că suntem pe ultima porțiune de obținere a certificării ca formator de acest curs, urmează să primim documentul care să ne permită susținerea acestui curs. În acest sens, cei interesați pot începe să își pregătească documentația, să o depună, pentru că în perioada imediat următoare se va demara acest curs”.

Documentația ce trebuie depusă la dosar constă în copie după actul de identitate, pentru cei căsătoriți și copie după certificatul de căsătorie, certificat de naștere în cazul persoanelor de sex feminin, copie după diploma de studii, care să îi permită doritorului accesul la acest curs și, bineînțeles, o cerere însoțită de o declarație, de înscriere la curs. Taxa, care este stabilită prin ordin de ministru, pentru un curs de 360 de ore, este de 400 de lei.

Cursurile durează 360 de ore și vor avea atât o componentă teoretică, cât și una practică, și se vor desfășura în sala de ședințe și sala de curs de la nivelul Direcției Agricole, lectorii care sunt pregătiți și tematica cursului este prezentată la momentul în care vin și se înscriu.

„Avem persoane de contact, pe site vom afișa aceste elemente de informare, precum și prezentarea unei situații, pentru a fi accesibilă informația la nivelul întregului județ.

Cererile se pot depune de luni până vineri, și pot fi obținute clarificări sau precizări se pot obține și prin e-mail, dar cererea de înscriere se depune, personal, la sediul direcției.”, a mai precizat directorul DAJ Giurgiu.

(Jurnal)