Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de joi, 4 aprilie, părea să fie una fără prea mare istoric. Dar lucrurile nu au stat chiar aşa.

Aleşii judeţeni au avut de aprobat un număr de trei proiecte de hotărâre, după cum urmează: proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu, bugetului de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii şi a bugetului creditelor interne pe anul 2019; proiect de hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Giurgiu, şi un proiect de hotărâre ce viza desemnarea unui reprezentant al CJ Giurgiu în Adunarea Generală a Asociaţiei „Giurgiu – Tradiţia Pescuitului Dunărean”.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost şi cel care a avut parte de cele mai multe dispute, scandalul fiind lansat de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, liberalul Dumitru Gavrilă, care, nici mai mult, nici mai puţin, l-a interpelat pe preşedintele CJ, Marian Mina, cu întrebarea: „De ce nu daţi, domnule Mina, banii la primării?”. Deşi minute bune, acesta din urmă s-a chinuit să îi explice lui Gavrilă cum stă treaba cu împărţirea acelor bani, acesta a ţinut-o pe a lui, făcându-l, în final, pe preşedintele Mina să exclame: „Pentru că nu vreau!”. În discuţie s-a băgat şi un alt liberal, Nicuşor Iacob, care l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean de faptul că ar şantaja primarii, şi că nu ar vrea să le dea bani decât după alegerile europarlamentare. „Vă bateţi joc de primari, indiferent de culoarea lor. Aţi devenit stăpân al judeţului, nevoile judeţului trebuind să stea după nevoile dumneavoastră! Să vă fie ruşine!”.

Pentru a mai calma spiritele, şi pentru a explica, din nou, cum stau lucrurile, a intervenit şi fostul preşedinte al CJ, actual membru ALDE, Vasile Mustăţea, care i-a precizat lui Dumitru Gavrilă că lucrurile stau exact cum a spus şi Marian Mina: mai întâi, primarii vin cu un necesar de fonduri, apoi se face distribuirea de bani, care oricum nu vor intra toţi odată în primării, ci pe parcursul întregului an. Exasperat că nu are sorţi de izbândă, Dumitru Gavrilă a exclamat, adresându-i-se lui Mustăţea: „Nu vă mai recunosc! Mă surprinde poziţia dumneavoastră, domnule Mustăţea!”.

În final, toate proiectele au fost aprobate, devenind, astfel, hotărâri ale Consiliului Judeţean Giurgiu.