Încă o lecție de ecologie, de implicare și de civism a fost dată de copiii din București, care, deși vremea a fost neprielnică, nu au renunțat la proiectul de a ecologiza Parcul Natural Comana. Este a patra acțiune pe care Robert Ionici, liderul grupului „Hoinari pe munți”, o derulează anul acesta în județul nostru, și care implică puști de la clasele primare. 

„Am inițiat acest tip de demers tocmai pentru a-i învăța pe copii ce înseamnă natura, că avem nevoie să o protejăm și, mai ales, că, atunci când ieșim la iarbă verde, este bine să strângem noi, nu să așteptăm să vină alții să o facă. Așa cum am procedat și la evenimentele anterioare, am implicat copii cu vârste între 6 și 11 ani, care au venit, au strâns, fiecare, câte un sac de deșeuri, și, cel mai important, au petrecut o zi în mijlocul naturii. Astăzi (n.r. – vineri, 17 mai), a fost rândul celor de la Școala Echilibria Montessori Education din București, cei 50 de copii fiind extrem de activi și de implicați. O surpriză plăcută a fost faptul că s-a păstrat cât de cât curățenia făcută de noi ultima dată, dar…totuși, deșeuri au fost!”, a precizat, pentru Jurnal giurgiuvean, inițiatorul acțiunilor de ecologizare a zonei Parcului Comana. 

Acțiunile de acest gen nu se vor opri aici, ne-a mai asigurat organizatorul Robert Ionici. Și, spunem noi, ar fi bine ca și elevi ai școlilor giurgiuvene să ia exemplul colegilor din Capitală, și să se implice în acțiuni de voluntariat precum cele promovate de liderul „Hoinarilor pe munți”. 

(Jurnal)

Foto: Robert Ionici