Din această noapte trecem la ora de iarnă! Ora 4:00 va deveni ora 3:00!

0
495

La noapte (29 spre 30 octombrie), trecem la ora de iarnă, adică vom dormi mai mult cu o oră, deoarece ora 4:00 va deveni ora 3:00!

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se va face de sâmbătă spre duminică, atunci când ceasurile se vor da cu o oră înapoi. Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Această zi va fi cea mai lungă din an, ceea ce înseamnă că data de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore. În consecință, toată lumea  va da ceasul înapoi cu o oră.

Din cauza schimbării orei, specialiștii spun că o să avem o perioadă de adaptare în care vom suferi puțin fizic și emoțional, cum se întâmplă în fiecare an. Cercetătorii spun că pentru a trece mai ușor la noul ritm, trebuie să reducem consumul de stimulente: cafea, ceaiul negru și orice fel de energizante, timp de jumătate de lună.

Ce spun Medicii…?

 La rândul lor medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Potrivit cercetărilor, adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni.

Specialiștii au avertizat pe parcursul anilor că există efecte negative ale schimbărilor sezoniere de oră. Printre aceste probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, dar și anxietatea.