Din 12 decembrie intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

0
160

 

Noul Mers al trenurilor 2021-2022, intră în vigoare din 12 decembrie 2021  și prevede circulaţia zilnică, în medie, a 1.200 de trenuri operate de CFR Călători, în funcţie de perioada din an, informează Agerpres.  Noul Mers al Trenurilor va fi valabil până la data de 10 decembrie 2022.

 Conform comunicatului CFR Călători: „Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă, atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile”.

Pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur au fost planificate trenuri IR şi Regio Expres, în cadenţă, la interval de o oră. În planul de mers tren 2021/2022 vor circula 24 de trenuri în rang IR şi Regio Expres pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur, faţă de 13 trenuri IR în planul de mers tren 2020/2021.

În relaţia Constanţa – Bucureşti Nord – Braşov şi retur vor circula trei perechi de trenuri, faţă de două perechi în prezent, notează Agerpres.

Ca urmare a deciziei CFR SA de specializare a traficului pe magistrala feroviară 700, trenurile spre Aeroportul Henri Coandă vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia fără modificarea duratei de parcurs, iar celelalte trenuri vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Chitila – Mogoşoaia cu o durată de parcurs mai mare cu aproximativ 10 minute.

(Detalii pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern)

(Jurnal)