Digitalizarea ne dă posibilitatea să schimbăm viața oamenilor în bine

0
123

Sunt bucuroasă ori de câte ori amendamentele pe care le depun în acest sens devin literă de lege.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea ordonanței de urgență nr. 195/2020 privind măsuri în domeniul Registrului comerţului.

Anterior, Parlamentul a adoptat o serie de amendamente pe care le-am depus, împreună cu colega mea, deputatul PNL Diana Morar, în sensul simplificării unor activități.

Pentru simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului, Oficiul Registrului Comerțului transmite autorităților competente în domeniul autorizării funcţionării, doar pe cale electronică:

informaţii din declaraţiile-tip pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurarea a activităţii pentru sediul social/profesional şi/sau sedii secundare datele de identificare ale persoanelor înregistrate, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării în registrul comerţului.

Nu se mai transmit și copiile declarațiilor-tip ca până acum.

Pe de altă parte, Președintele Klaus Ioahnnis a promulgat și un proiect de lege privind folosirea semnăturii electronice în relațiile de muncă.

Prin proiect a fost aprobată o ordonanță de urgență emisă de Guvernul Florin Cîțu, fiind preluate și amendamente dintr-un proiect de lege inițiat de Violeta Alexandru, proiect pe care l-am semnat și l-am susținut.

Personale care doresc vor putea să folosească semnătura electronică calificată și pe cea avansată, la semnarea contractului de muncă și a actelor adiționale. La semnarea altor documente rezultând din raportul de muncă se va putea folosi semnătura simplă, avansată sau calificată. Instituțiile de control vor verifica documentele semnate electronic tot în format electronic, fără să le solicite în format letric.

Proiectul prevede posibilitatea deducerii de la calculul impozitului pe profit a cheltuielilor pe care angajatorul le poate face pentru a obține semnătura electronică pentru angajați.

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu.

 #PNLGiurgiu #DeputatPNL

#digitalizare #simplificare