Comuna Joiţa se poate spune că, în ultimele luni, a fost blagoslovită de Dumnezeu cu un investitor de marcă. Este vorba despre retailerul on-line E-MAG, care a şi început construcţia unor hale pe 50 de hectare de teren în zonă, având în vedere apropierea comunei de autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Dar ceea ce a început – la prima vedere – bine, avea să se sfârşească…ciudat! Pentru că, în conformitate cu afirmaţiile liderului organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, acolo ar fi, de fapt, alte interese…

Ideea era, iniţal, de dezvoltare a unui depozit logistic foarte mare. Au încercat şi în alte părţi, dar au câştigat cei câţiva kilometri care despart satul Bâcu, aparţinând de Joiţa, de autostradă. Pe numărul doi din PSD, Niculae Bădălău, l-a prins aşa o grijă de comuna Joiţa, încât a ajuns să meargă la primar, dar şi la consilierii locali, să îi forţeze să transforme parcul tehnologic – aducător de venituri la bugetul comunei din impozitele pe teren şi clădiri de multe miliarde de lei vechi, aproape un milion de euro, de fapt, anual – în parc industrial, în cadrul căruia impozitele pe clădiri şi terenuri este zero! Cu alte cuvinte, evită să aducă bani la comunitatea locală!”, spunea Marin Anton.

De altfel, liderul organizaţiei judeţene a PNL spunea că, cel puţin cei cinci consilieri locali ai partidului pe care îl conduce, nu vor ceda presiunilor de care îl acuză pe senatorul social-democrat.

„Trebuie să ştie că nu vom ceda presiunilor, iar interesul comunităţii primează în faţa interesului afacerii. Este nevoie de două treimi din voturi, pe care nu le vor avea niciodată”, a mai spus preşedintele liberalilor giurgiuveni.

(Anna Lincă)