Situație din ce în ce mai dramatică la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde, pe lângă faptul că secția de boli infecțioase este plină, iar paturile de la Terapie Intensivă destinate persoanelor infectate cu coronavirus sunt ocupate, o nouă secție aflată în prima linie de luptă cu pandemia se vede decimată. Este vorba despre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului, unde au apărut, deja, probleme grave. Doi dintre medici au fost infectați cu COVID 19, ceea ce face ca acum activitatea UPU să se desfășoare, acum, cu doi medici.

Potrivit prefecturii Giurgiu s-au făcut demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Giurgiu, pentru a fi detaşaţi 2 medici care să activeze în cadrul UPU Giurgiu.

Totodată, este posibil ca în perioada următoare să mai fie achiziționate de către Consiliul Județean alte containere care să asigure condiții bune bolnavilor din UPU, asta după ce, zilele trecute, Consiliul Județean a achiziționat 4 containere, dar și 20 de concentratoare de oxigen.

(Jurnal)