Conform informării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în șase  ore de avertisment COD PORTOCALIU de viscol și ninsoare, la nivelul județului Giurgiu s-a intervenit în șase situații de urgență, prima fiind la ora 1,35 – un stâlp de electricitate căzut pe carosabil, în Joița.

Alte intervenții au fost: ora1,55 – copac căzut pe un autoturism pe strada Negru Vodă din municipiu; ora 3,10 – trafic restricționat pe Autostrada A1 din cauza unui autotren care a derapat; ora 3,39 – un stâlpt de electricitate căzut pe carosabil la Domnești; tot la Domnești, la ora 4,34 s-a intervenit la îndepărtarea unui stâlp de telefonie căzut, de asemenea, pe carosabil; ora 5,13 – accident rutier cu un bărbat lovit de un autotren pe DN5, la Plopșoru.

De asemenea, 19 pacienți care efectuează dializă au fost, deja, transportați și preluați de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. La nivelul Serviciului Județean de Ambulanță, de la instituirea Codului Portocaliu au fost primite 45 de cazuri, care au necesitat acordarea de prim ajutor medical, iar echipajele SMURD au acționat în alte 15 situații.

Pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, singura problemă fiind înregistrată pe DJ 503, din cauza unui autoturism răsturnat într-un șanț.

23 de linii de medie tensiune erau afectate la ora 6,00, energia electrică fiind întreruptă, parțial, în 21 de localități: Bucșani, Bulbucata, Călugăreni, Comana, Daia, Frătești, Ghimpați, Gogoșari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Iepurești, Izvoarele, Letca Nouă, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești și Toporu.