Ajunși în pragul disperării, din pricina întârzierii încasării drepturilor salariale, angajații din sistemul de protecție a copilului au luat decizia să își strige durerea în singurul loc în care mai credeau că ar putea fi auziți, și anume la cel pe care îl consideră vinovat de întârzieri: președintele Klaus Iohannis. 

Astfel, Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România „Columna” au transmis președintelui României o scrisoare deschisă.

Având în vedere întârzierea în promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței nr. 43/06.04.2020 care v-a fost trimisă spre promulgare în data de 20.06.2020 și pe care ați promulgat-o efectiv pe data de 8.07.2020, vă aducem la cunoștință că datorită acestei întârzieri inacceptabile și intolerabile, ați reușit să întârziați plata salariilor a peste 20.000 de angajați din cadrul Asistenței sociale. Toți acești salariași vă mulțumesc!”, scrie în documentul semnat de președintele Federației, Sorin Stan. 

Surse din cadrul DGASPC Giurgiu declarau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că angajații din instituție sunt extrem de nemulțumiți de situația în care s-a ajuns, de întârzieri repetate în plata drepturilor salariale, și că „butoiul de pulbere” în care s-a transformat Direcția poate exploda în orice moment, angajații fiind deciși să reia protestele, dacă se va continua cu aceeași atitudine de „miserupism” practicată de conducerea României și de guvernanți. 

(Jurnal)