AcasăActualitateDeținuții din Penitenciarul Giurgiu, votează prin intermediul urnei speciale! Măsurile dispuse...

Deținuții din Penitenciarul Giurgiu, votează prin intermediul urnei speciale! Măsurile dispuse în vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate, de a vota!!

În conformitate cu prevederile art. 1, alin. (2) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 65H/26.04.2024 privind aplicarea unitară a unor prevederi legale în materia exercitării dreptului la vot pentru membri din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale, și care au domiciliul sau reședința în unitatea administrativ teritorială pe baza căreia se află penitenciarul sau locul de deținere, votează prin intermediul urnei speciale.

În acest sens, în vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul Penitenciarului Giurgiu au fost dispuse următoarele măsuri:

 Identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot și informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale;

 Informarea persoanelor private de libertate cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot;

 Depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat;

 Depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere;

 Stabilirea și amenajarea unui spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, ţinându-se seama de numărul aproximativ al persoanelor private de libertate participante la alegeri (12 urne de la 12 secții de votare).

Ca urmare a centralizării cifrelor la Penitenciarul Giurgiu, situația statistică estimativă privind numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot și a celor care și-au exprimat în scris intenția de a vota pentru membri din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 se prezintă astfel:

* Număr persoane private de libertate custodiate  – 1463
* Număr persoane private de libertate cu drept de vot  – 954
* Număr persoane private de libertate cu drept de vot, care și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru membri din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 – 954

Subliniem faptul că situația numerică centralizată la data de 07.06.2024 este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale și a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20.00.

Situația numerică a persoanelor private de libertate care își vor fi exercitat dreptul de vot, în data de 09.06.2024, va fi comunicată după finalizarea activității de votare.

 

Sursa: Penitenciarul de Maximă Siguranță – Giurgiu

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
53 %
0.8kmh
23 %
lun
24 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
39 °
vin
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!