Detașamentul de pompieri Giurgiu,  s-a antrenat la Balcic ( Bulgaria)  într-un exercițiu de scufundări în Marea Neagră

0
247

După cum am constatat de multe ori în intervențiile celor de la ISU, scufundările în mare, lacuri sau albiile râurilor  sunt extrem de importante. Mai ales pentru scafandri,  schimburile de experiență sunt întotdeauna bine venite.

Așa se face că timp de cinci zile, plt. adj. Cioacă Valentin, scafandru al Detașamentului de Pompieri Giurgiu, s-a aflat la Balcic  unde s-a antrenat alături de colegii din județul Constanța și de scafandrii bulgari.

Sesiunea de pregătire a inclus scufundări în apa mării, la adâncimi cuprinse între 5 și 20 de metri, cu echipament specific sezonului cald.

După cum am aflat din textul inserat pe facebookul ISU Giurgiu, scafandrii au nevoie de rezistență fizică și psihică pentru a ști cum să gestioneze orice situație dificilă ce poate apărea pe timpul scufundărilor, indiferent de mediul în care intervin sau de temperaturi.

De aceea, echipele mixte româno-bulgare au simulat acțiuni de căutare-salvare și au avut în vedere verificarea permanentă a echipamentului și siguranța pe timpul exercițiilor.

Orele de pregătire  au fost tratate cu responsabilitate, fiind un bun prilej pentru pompierii  prezenți la acest exercițiu, de a-și perfecționa tehnicile de intervenție.

 În luna iulie a acestui an,  alți trei pompieri giurgiuveni urmează să participe la un  schimb de experiență, similar cu acesta, tot la Balcic.

(Surse și Foto: Facebook personal)