Șeful Poliției din Bolintin Vale, care a fost filmat în aprilie în timp ce lovea un bărbat întins la pământ, este încă în funcție, potrivit unui document publicat de sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

În urmă cu două luni s-a anunțat oficial demiterea sa, însă acum surse din IPJ Giurgiu au declarat că ”Marian Costel Șerban nu a fost demis din funcție, doar a fost delegat pentru o perioadă de timp într-o altă structură”.

Reamintim că, pe 23 aprilie, Libertatea a publicat imagini filmate în orașul giurgiuvean Bolintin Vale, în care se vedea cum forțele de ordine au împresurat câțiva bărbați care stăteau la pământ, cu fața în jos și cu mâinile la spate. Prezența forțelor de ordine în locația respectivă era explicată ca fiind necesară pentru atenuarea unui conflict izbucnit între două familii din Bolintin Vale. Ziua în care s-au întâmplat ieșirile violente ale polițistului din Bolintin era în plină stare de urgență. 

A doua zi, pe 24 aprilie, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu anunța că acesta a fost demis din funcție. „Șeful poliției din Bolintin Vale a fost demis din funcție și pe numele său a fost deschis un dosar penal. Este vorba despre un singur dosar penal”, a declarat, atunci, Emanuela Sârbu, purtător de cuvânt al IPJ Giurgiu.

La două luni de la incident, sociologul Gelu Duminică a publicat pe Facebook un document care arată că Marian Șerban ocupă și în prezent funcția de șef al Poliției Bolintin Vale.

”După delegare, în locul său a fost împuternicită o altă persoană. Dar, tot timpul, domnul Șerban a fost pe funcție. Doar a fost delegat pe alt post”, au precizat, pentru Libertatea,  surse din Poliția Giurgiu.

De asemenea, și postul de televiziune DIGI 24 a transmis, în cursul zilei de astăzi, 25 iulie, o știre cu exact același subiect.