Deși o salariată a DSVSA Giurgiu este bănuită de COVID-19, instituția nu a luat deocamdată nicio măsură

0
1027

Cu puțin timp în urmă la redacția noastră  ne-a parvenit informația că ginerele unei  angajate a Serviciului Contabilitate din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu ar fi fost depistată pozitiv cu COVID -19. Despre acest lucru știa inclusiv  conducerea, în persoana doamnei Lavinia Pițuru, bănuită, conform sursei noastre, că ar fi ținut  ascuns acest lucru. „Doamna directoare Pițuru știa… Știu foarte puține persoane, că doamna Lavinia nu vrea să spună, să comunice…”,  ne mai preciza sursa noastră.

Persoana respectivă de la București (ginerele contabilei – n.red.) este bolnavă și internată în spital de două zile. Nu știu la ce spital. Și soacră-sa a continuat să vină la serviciu, cu toate că știa că ginerele său e bolnav. Adică i-a ieșit testul pozitiv și e internat în spital. Și ea a intrat în concediu de astăzi, să-și facă testul ….Ea lucrează cu toată lumea, plus secretara care intră cu hârtii, cu plăți, cu toate cele…În contabilitate persoana infectată nu este singură, mai este și soția unui medic stomatolog. Vin medicii zonali din județ la contabilitate să-și depună dosarele de deconturi, hârtii, și se poate împrăștia (COVID- 19 – n.red.) în tot județul…”, ne-a mai declarat sursa…

Culmea este că în instituția aflată la un pas să devină focar de COVID , cei doi directori se tot „rotesc” la conducere : când directorul executiv Ovidiu Zvorișteanu intră în concediu ( de obicei ” medical”), directorul executiv adjunct Lavinia Pițuru luându-i locul și invers … Odată revenit Zvorișteanu la birou, este rândul doamnei Pițuru să plece în concediu medical! Și tot așa! Nu cunoaștem scopul acestui „joc” însă lucrurile sunt extrem de grave mai ales dacă amintim că instituția se numește …”Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor”!!

Eu lucrez în cadrul DSVSA, soția mea lucrează la fel, și a luat contact cu această persoană depistată pozitiv…Dacă, Doamne ferește, a luat nevastă-mea, și de la ea iau și eu…? Cu câți oameni iau legătura, în tot județul…ia gândiți-vă, ce se va întâmpla. Trebuie făcut ceva, pentru că a fost ascuns, și nu e de ascuns…”, ne mai declara sursa noastră, salariat din cadrul Direcției.

Contactați telefonic, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu ne-au precizat că, într-adevăr, există o persoană cu numele semnalat de noi, confirmată pozitiv cu COVID- 19, aflată în carantină. Totodată ni s-a precizat că în prezent s-a procedat la o  anchetă epidemiologică în acest caz.

Până la momentul publicării acestei informații, în ciuda demersurilor noastre, nu am putut lua legătura cu doamna Lavinia Pițuru, pentru a afla ce decizie s-a luat în privința prezenței la locul de muncă a celorlalți salariați ai instituției. 

(Jurnal)