Deși mai sunt trei zile, nici un candidat nu s-a înscris pentru postul de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

0
255

Niciun procuror nu s-a înscris până luni pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care se declară convins că vor exista candidaţi. Ultima zi de înscrieri pentru conducerea DNA este 24 august.

Întrebat dacă crede că vor fi înscrieri în ultima zi, aşa cum s-a întâmplat la prima procedură de selecţie, ministrul Justiţiei a a spus că aceasta este „opţiunea dânsilor”.

De asemenea, întrebat dacă crede că vor fi candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA, Toader a răspuns: „Sunt convins că vor fi”.

În 6 august, Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi.

Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, inclusiv, la Direcţia Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiţiei, iar în perioada 3-5 septembrie vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei. În 6 septembrie ar urma să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Propunerea/propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.