Surpriză în Educație! Ministrul MEC, Monica Anisie, a semnat ordinul prin care suspendă Titularizarea profesorilor , concursul național de angajare în sistemul de învățământ, cu doar câteva ore înainte ca înscrierile să înceapă.

Pe 18 iunie 2020 era programat debutul etapei de înscriere prin care  profesorii depuneau cererile și dosarele la inspectorate, conform calendarului citat de Edupedu.ro

Ordinul nr 4549 din 17.06.2020 semnat de ministru prevede că „pe durata stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare în din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020/2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare.”

Într-un mesaj postat pe Facebook, Monica Anisie spune  că modificarea a fost introdusă ”de parlamentarii PSD”.

Art. 27 alin (3) din Legea 55/2020, alineat introdus de parlamentarii PSD, obligă autoritățile/ instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri! Asta înseamnă că nici concursul de titularizare în învățământ nu s-a putut organiza! Măsura de a suspenda concursul era singura pe care MEC a putut să o ia până la încetarea stării de alertă.

,,Art.27 3) Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12.” Ăsta Este PSD”, a mai  scris Anisie în textul său, postat pe facebook.

Anul trecut 27.724 de candidaţi, dintre care 4.740 debutanți, au participat la acest concurs.

(Jurnal)