La 14 septembrie începe școala. Reglementările privind securitatea sanitară deja existente, precum și cele avute expres în vedere pentru unitățile de învățământ impun, între altele, obligativitatea purtării măștilor atât de către profesori și restul personalului nedidactic, cât și de către elevi.

Numai că aceste măști nu au ajuns, încă, nici la elevi, nici la cadrele didactice. Și nici nu se știe, cu exactitate, când și dacă acest lucru se va întâmpla.

Din discuțiile purtate cu mai mulți primari de comune din județul nostru, aceștia precizau, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că au preferat să pună în aplicare zicala atribuită omului gospodar care iarna își face căruță și vara, sanie, în sensul că și-au asigurat, mare parte dintre ei, produsele necesare protecției elevilor și cadrelor didactice.

Am achiziționat măștile necesare în prima instanță, vedem apoi ce o să se mai întâmple. Școlile sunt dezinfectate, am încercat să găsim soluții pentru varianta în care elevii vor trebui să învețe în săli…Vedem, așteptăm data de 7 septembrie, când am înțeles că se va decide modul de începere a școlii!” – Marin Voinea, primar comuna Călugăreni

Nu am așteptat niciodată să primesc pomană…Așa că m-am decis să îmi fac singur aprovizionarea cu tot ceea ce am nevoie! La noi în comună copiii vor putea începe școala, avem măști, dezinfectanți, tot ce ne trebuie!” – Florin Gheonu, primar comuna Slobozia.

„Ne-am pregătit. Avem măști, avem dezinfectanți, am făcut un efort noi, ca primărie, să asigurăm aceste lucruri” – Adrian Florin Șerban, primar comuna Daia.

De menționat faptul că, în ultimii patru ani de mandat, toți cei menționați anterior au făcut eforturi pentru ca școlile din localitățile pe care le păstoresc să aibă toate condițiile, astfel încât copiii să nu aibă de suferit pe parcursul procesului de învățare.

(Jurnal)