dsc09874 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism,  materiale pirotehnice, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. 

  În data de 27 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Lucian M., în vârstă de 34 de ani, la volanul uui autoturism înmatriculat în România.

   Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse sub scaunele din față ale autoturismului, două pungi de culoare neagră care conțineau produse pirotehnice.

La cercetări, bărbatul a declarat că a achiziționat produsele din bazarul orașului Ruse – Bulgaria cu inteția de a le dărui prietenilor.

Produsele, în greutate totală de 11,438 kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”efectuare fără drept a oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice”, faptă prevăzută de art. 37, lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și competările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea nr. 86/2006 cu modificările și completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin. 2, Cod Penal.

(Jurnal)