Deputatul social-democrat Cristina Elena DINU: „Nu poți reține, în mod abuziv, un om! Se numește sechestrare!”

0
371

Scandalul ce ține capul de afiș al știrilor naționale (și locale) din ultimele zile, legat de carantinarea forțată a președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, ca urmare a suspiciunii de a fi fost contact direct cu un pacient confirmat pozitiv COVID 19, a fost subiectul principal abordat de deputatul PSD Cristina Elena Dinu, în cadrul conferinței de presă a social-democraților giurgiuveni, de joi, 30 aprilie.

În ultima vreme, în România nu se mai opresc abuzurile, se comit abuzuri după abuzuri, în baza „grijii” față de români a guvernanților. Cel mai elocvent exemplu este ceea ce se întâmplă la Giurgiu. De o săptămână, cap de afiș este carantinarea forțată a președintelui Consiliului Județean, hărțuit de poliție, pentru interesele politice ale PNL. Dar legea dovedește că la Giurgiu, ca și în alte părți, a fost făcut un mare abuz. Chiar dacă se hotăra, de către DSP, introducerea în carantină, trebuia făcut acest lucru în baza unei decizii, iar cel împricinat trebuia să își dea acordul. Vânătoarea și hărțuirea președintelui CJ, de către poliție, și obligarea acestuia să intre în casă, se numește sechestrare sau arest forțat.”, spunea deputatul giurgiuvean.

Referindu-se la posibilele motive ce ar fi putut duce la situația în care se află acum președintele CJ, Elena Dinu a mai declarat:

Suntem într-o perioadă premergătoare alegerilor locale, în care PNL nu se dă înapoi de la nimic. Este o goană după primari, în special primari PSD, pentru că aceștia au cu ce se lăuda, în timp ce PNL nu are cu ce. Liberalii încearcă, prin orice mijloace, să îi atragă pe primari, însă aceștia nu au motive să se alăture PNL-ului. Nu PNL i-a ajutat să facă proiecte și să modernizeze comunele, ci PSD. PSD este cel care i-a ajutat să asfalteze drumuri, să modernizeze sau să construiască grădinițe, școli, dispensare, PSD este cel care i-a sprijinit să introducă rețea de apă în comune, și în multe localități se lucrează acum la rețeaua de canalizare. Ar trebui să lăsăm faptele să vorbească, dar faptele PSD, realizările primarilor noștri, contează cel mai mult acum. Am simțit nevoia să lămurim lucrurile, în contextul celor ce se petrec acum”, a încheiat deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)