Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: ”Strategia pentru sănătate a „guvernului meu” nu trebuie să aibă culoare politică!”

0
149

Programul de guvernare al PNL demască adevărul în ceea ce priveşte refuzul acestui partid de a semna „Pactul pentru bunăstarea românilor”, a declarat miercuri, 11 decembrie, în plenul Camerei, deputatul social-democrat Cristina-Elena Dinu, secretar al Comisiei pentru sănătate și familie.

”Pur şi simplu, exponenţii acestui Executiv hei-rupist nu se gândesc la bunăstare, ci doar la a oferi românilor o viaţă austeră, prin tăieri şi desfiinţări ale măsurilor pozitive luate de guvernările PSD în ultimii trei ani!
Realitatea arată că, după doar o lună de la instalarea „guvernului meu”, foarte mulţi români sunt speriaţi de perspectiva deloc încurajatoare a traiului lor în următoarea perioadă. Oamenii, chiar şi cei care nu au votat PSD, sunt îngrijoraţi de valul de austeritate prefigurat, care a fost anunţat şi va fi pus în practică de miniştrii lui Orban, sub comanda directă a lui Klaus Iohannis. Se ştie, actualul preşedinte este, de fapt, liderul PNL şi în faţa sa dau raportul miniştrii liberali.
Faptul că PNL a urzit un soi de răzbunare pe PSD este profund dăunător, deoarece, în fapt, guvernanţii se vor răzbuna pe toţi cetăţenii României, prin neaplicarea legilor în vigoare. Însuşi premierul Orban are o atitudine duplicitară, conform principiului „Una e ce spun, alta e ce scrie-n program!”
La începutul iernii, oamenii sunt disperaţi că nu le vor mai creşte pensiile şi salariile, că vor fi oprite programele de investiţii pentru apă, canalizare, drumuri, reabilitări de şcoli, dotarea cabinetelor medicale şi a spitalelor, de închiderea anumitor unităţi sanitare şi multe alte aspecte, pe care liberalii le-au anunţat în propriul program de guvernare.
Adevărul este că românii îşi doresc în continuare creşterea veniturilor, mai ales a salariilor mici, unde încă sunt decalaje mari faţă de ţările europene. În niciun caz oamenii nu vor închiderea şi comasarea spitalelor, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut, pentru că spitalele nu sunt o afacere pe care să o închizi după bunul plac al acestor vremelnici guvernanţi. Dimpotrivă, românii vor investiţii şi modernizarea unităţilor medicale, nu închiderea lor!
Este bine să ne reamintim, iar cetăţenii României să nu uite, că în guvernarea PSD s-au alocat fonduri pentru fiecare spital din ţară şi s-au achiziţionat echipamente de ultimă generaţie, RMN şi CT, în fiecare judeţ al ţării! Actualmente, în fiecare unitate sanitară din România există, graţie investiţiilor Guvernului PSD, aparatură medicală performantă, absolut necesară tratării în condiţii optime a pacienţilor. Este evident că în ultimii trei ani, în care PSD a condus Ministerul Sănătăţii, sănătatea nu a avut culoare politică, deoarece pacienţii nu sunt membri de partid.
Dacă PNL îşi va pune însă în aplicare intenţiile, cetăţenii se vor vedea obligaţi să se deplaseze zeci de kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat spital, lucru de neacceptat în România anului 2019. Spitalele şi şcolile nu ar trebui închise niciodată! Pacientul trebuie să se afle în centrul preocupărilor Ministerului Sănătăţii şi în „guvernul meu”!”, a precizat dr. Cristina-Elena Dinu.

(Jurnal)