Finalul de mandat al Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene  a fost marcat cu mai puțin de o săptămână în urmă, printr-un concert la Ateneul Român. La eveniment au participat mai mulţi oficiali români, printre care premierul Viorica Dăncilă şi o serie de miniştri, dar și parlamentari români printre care și Cristina Elena Dinu, deputat de Giurgiu.

La scurt timp după consumarea evenimentului  într-o postare pe facebook, deputatul giurgiuvean  a conturat contribuția României la consolidarea alianței statelor UE, în cele câteva luni cât a deținut președinția Consiliului. Astfel parlamentarul PSD scria:

(…) A fost un mandat de succes, în care țara noastră și-a dovedit atașamentul față de valorile europene și a performat, arătând Europei și, de ce nu, lumii întregi, că știe să lucreze consecvent și profesionist pentru consolidarea proiectului european, pentru drepturile și libertățile cetățenilor UE.

În cadrul acestui proiect extraordinar, cu 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat și 2500 de reuniuni, Guvernul României a lucrat pentru o Europă mai sigură și pentru întărirea frontierelor externe, pentru promovarea digitalizării și inovării, pentru întărirea Uniunii Energiei și combaterea schimbărilor climatice, pentru consolidarea Uniunii Economice și Monetare și pentru o mai mare rezistență a economiei europene la crize.

Președinția României la Consiliul UE rămâne un moment de reper în istoria europeană și în istoria recentă a țării noastre, o performanță de care suntem mândri!

Deputatul Cristrina Elena Dinu a subliniat mesajul premierului Viorica Dăncilă cu această ocazie precizând că România  va continua să  promoveze unitatea în diversitate,  în care sentimente ca ura sau discriminarea nu îşi au locul.

Deputatul giurgiuvean releva  faptul că toată această perioadă  în care România a deținut președinția Consiliului UE , a fost  tratată ca  o misiune în slujba cetăţenilor europeni,  acţiunile întreprinse în acest cadru  având drept concept  coeziunea statelor membre. În dialogul avut cu domnia sa , Elena Dinu mai spunea  că România  dorește o solidă solidaritate în comunitatea europeană pentru ca Europa să facă faţă astfel cu succes schimbărilor înregistrate în toate statele membre.

(Jurnal)