Revenind cu comentariile pe tema recentului Buget votat în Parlament, Deputatul giurgiuvean, Cristina Elena DINU, din Grupul parlamentar PD, comenta într-o postare pe mediile de socializare, măsurile noului Guvern de la București. 

Legea bugetului de stat a trecut de votul legislativului, însă problemele majore ale românilor au rămas, deși acestea au fost prezentate prin amendamente pertinente de către parlamentarii PSD în cadrul dezbaterilor.

Alianța PNL-USR-UDMR condamnă la dispariție foarte mulți fermieri crunt loviți de seceta de anul trecut, care acum sunt executați silit de furnizori.

Paradoxal, Coaliția Austerității a decis respingerea amendamentelor PSD privind alocarea ajutoarelor pentru fermierii afectați de secetă, fapt ce va arunca în faliment 20.000 de agricultori, iar un milion de hectare de pământ vor rămâne necultivate.

Îi reamintesc domnului Cîțu că agricultura este un sector economic strategic, de siguranță națională, iar securitatea alimentară nu constituie un moft, ci este tratată cu considerație și seriozitate de orice stat care se respectă.

Prin acest gest, Guvernul „Nu se poate” și-a probat din nou cinismul și incompetența, deoarece este vorba de o problemă majoră a României, nu de alocarea unor sume către investiții punctuale. Respingerea amendamentelor PSD privind sprijinul fermierilor afectați de secetă compromite grav sectorul agro-alimentar autohton, care aprovizionează cu hrană populația, fapt ce poate avea consecințe dezastruoase pentru țară.

Coaliția Austerității pune astfel în pericol nu doar existența acestor fermieri, ci și șansa ca agricultura să contribuie la creșterea economică promisă de guvernanți pentru acest an. Dezastrul va fi cuantificat total până la 30 iunie 2021 și va avea un efect devastator asupra veniturilor pe care le va genera acest an agricol în PIB-ul țării.

În timp ce fermierii sunt batjocoriți, guvernul „Taie tot” a legiferat mita electorală în Legea bugetului de stat, împărțind sute de milioane de lei cu dedicație către localitățile conduse de PNL, USR-PLUS și UDMR.

În realitate, guvernarea lui Iohannis pedepsește milioanele de români care nu au votat cu partidele coaliției, prin atitudinea sfidătoare, arogantă și disprețuitoare, prin practici de sorginte totalitară care nu au ce căuta într-un sistem democratic –  preciza Deputatul Cristina Elena Dinu.