Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela HORGA: ”Mai sunt lideri orientați spre oameni și comunități în politica românească…”

0
296

Astăzi vreau să scriu despre un coleg care pentru noi, mulți tineri liberali, dar cu vechime în Partidul Național Liberal, ne-a fost un exemplu de-a lungul anilor și este un model de leadership politic – ne declară Deputatul PNL, de Giurgiu, Gabriela HORGA.

L-am cunoscut pe Dan Motreanu în 2007 când era secretar general al PNL și coordona organizatoric campaniile electorale, iar eu eram vicepreședinte national al Cluburilor Studențești Liberale. Era de atunci un om care construia echipe, fost președinte al TNL, un om care implica tinerii, studenții – noi făceam parte din echipe naționale de campanie, asculta parerile fiecăruia dintre noi, ne implica indiferent de vârstă, era un bun organizator și perfecționist.

A fost în acea perioadă  unul dintre oamenii care au asigurat supraviețuirea PNL , o perioadă grea, când președintele țării de atunci declanșase un război cu PNL-ul, uitând că a câștigat și datorită nouă, iar o fracțiune s-a rupt din PNL și a plecat spre mirajul puterii partidului prezidential.

Dan Motreanu este un învingător, un om care a dus bătălii grele pentru PNL și LE-A CÂȘTIGAT PE TOATE. Iar rezultatele și faptele vorbesc singure.

În 2008, la alegerile parlamentare, când se candida uninominal pentru prima dată, Dan Motreanu a luat în serios votul uninominal. În timp ce alții erau în goană după colegii ușoare, dominate de primarii propriului partid sau ieșind parlamentari de pe locul 3 la redistribuire (și azi sunt cu pretenții de lideri ), a fost unul dintre cei 4 parlamentari PNL care a obținut 51% în colegiul în care candida, din Călărași, deși avea un contracandidat puternic, baron PSD, pe Doru Ioan Tărăcilă.

Deși PNL avea în acel colegiu doar 6 primari din 18, totuși s-a putut!    A luat peste 50%! L-a scos din Parlament pe celebrul Doru Ioan Tărăcilă, de la PSD, un veritabil stăpân al județului, după 1990. La următoarele alegeri, a obținut 70%-75% în colegiul său.

Însă, cel mai important este ceea ce a făcut în  Călărași  unde  a fost ales timp de două mandate de parlamentar. Iar faptul că a obținut peste 70% din voturi la orice tip de alegeri, alături de primarii călărășeni, indiferent de scorul politic național al PNL, este rezultatul implicării sale și al echipei în rezolvarea problemelor oamenilor.

Pentru că un lider este reconfirmat de oameni la un asemenea nivel doar dacă face ceea ce promite, doar dacă îl simt aproape. Și asta fără sa fie călărășean. Pentru că problemele oamenilor care l-au ales, au devenit problemele sale și s-a implicat în creșterea promovabilității copiilor la examene, în cele 18 localități, desfășurând meditații pentru aceștia, a asigurat intervenții medicale pentru copiii cu probleme, a adus dezvoltarea în acea parte a județului, iar problemele primarilor au fost susținute de fiecare dată la Centru, la București.

Același model îl implementează acum, Dan Motreanu la Giurgiu.

Situația, după cum știm cu toții,  în județ, era dramatică pentru filiala PNL. Dan Motreanu a preluat PNL Giurgiu la 11%, ca o sarcină delegată de la nivelul central. Județul era considerat ”roșu” și era privit ca un fief al baronului PSD, Niculae Bădălău. Organizatia era fără niciun parlamentar PNL, fără președinte de Consiliu Județean sau primar de municipiu, în timp ce, la ultimele alegeri din 2016, obținuse un scor de 11%, în timp ce PSD avea 70%.

Pentru Dan Motreanu cuvântul “imposibil” nu există. El a dovedit acest lucru și la Giurgiu. Echipa de membri PNL, de primari PNL, formată de el a reușit să câștige alegerile prezidențiale în Giurgiu, să învingă PSD. Și astfel am reușit să câștigăm  detașat alegerile locale și parlamentare, fiind prima organizație din țară ce a înregistrat un scor de aproape 50%.

Și în felul acesta , după Tărăcilă, Bădălău este al doilea mare baron roșu eliminat politic de către Dan Motreanu.

Și să nu uităm că la alegerile prezidențiale din 2014 a coordonat campania națională, iar la alegerile prezidențiale din 2019, Dan Motreanu a fost șeful de campanie, la nivel national, al președintelui Klaus Iohannis, preluând atribuțiile lui Ludovic Orban, după ce acesta a devenit premier.

Sigur, să câștigi alegerile este important pentru un partid politic. Însă, pentru cetățenii obișnuiți este mai important ce faci după ce le-ai câștigat.  În acest moment pentru întreaga echipă liberală sunt importante proiectele pentru giurgiuveni. Iar Dan Motreanu, împreună cu noi toți, în fiecare zi susținem investițiile și problemele județului și comunităților.

Echipa liberală a obținut finantarea din partea Guvernului pentru reluarea unor drumuri județene, abandonate de administrația PSD, a reușit finanțarea de către Ministerul Transportului a numeroase obiective de infrastructură rutieră în județ și municipiu (centurile ocolitoare, mai ales).

Vrem împreună să construim un viitor pentru tinerii giurgiuveni, să le oferim șansa sa rămână acasă, nu să plece… Să aibă acces, acasă la ei, la servicii de sănătate, de calitate, nu doar la Bucuresti. Pentru asta nu trebuie să fii giurgiuvean, călărășean sau bucureștean, în politică, trebuie doar să faci politică cu sufletul si pentru oameni.

Dan Motreanu are aceste rezultate pentru că știe să adune oamenii în jurul său și să delege răspunderile, pentru că a avut capacitatea de a se implica în comunitățile în care a candidat, pentru că este un lider al oamenilor și pentru că nu este conflictual și pentru că are răbdarea de a  asculta…

În paralel cu toate acestea, este unul dintre cei mai activi europarlamentari români.  Ca să dau numai un exemplu, amintesc faptul că este unul dintre susținătorii rezoluției privind drepturile lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri, care a fost adoptată de Parlamentul European.

Pentru toate aceste motive, eu cred că soluția cea mai bună pentru PNL Giurgiu și pentru liberalii giurgiuveni, în ceea ce privește orice funcție pentru care va candida la aceste alegeri interne, este clară: Dan Motreanu, președinte al PNLGiurgiu, împreună cu echipa performantă din jurul său.

(Jurnal)