Deputatul PNL, Alexandru ANDREI: „Majorarea alocaţiei de hrană pentru copiii, parte a programului Sprijin pentru România”.

0
195

„În ședința de plen de astăzi, Camera Deputaților a aprobat majorarea alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, dar şi pentru mamele protejate în centre maternal, alocație care crește la 22 lei/zi.

Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie.

Pe lângă hrană, serviciile sociale acoperă nevoi precum: unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit, cheltuieli de întreţinere pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială.

Măsura adoptată astăzi este parte a pachetului „Sprijin pentru România”, din care 40% este destinat măsurilor sociale”, informează deputatul liberal, Alexandru Andrei.

(Alexandru Andrei- deputat PNL Giurgiu)