Începând din data de 23 septembrie, comunitățile locale pot depune cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Cu acest prilej, Deputatul PNL Giurgiu, Alexandru Andrei a postat o declarație în care explică importanța acestui program.

Este o șansă mare pentru dezvoltarea localităților din județul Giurgiu, care, prin proiectele ce vor fi depuse, pot atrage fonduri importante pentru investiții în lucrări de asfaltare, rețele de apă, canalizare și gaze – precizează deputatul girugiuvean.  

Pentru a obține, însă, finanțări, este nevoie proiectele să fie bine gândite și realizate și, mai ales, să răspundă nevoilor comunităților. Cunoscându-i pe primarii din județ, sunt convins că vor reuși să îndeplinească aceste criterii și să atragă, astfel, sume importante pentru dezvoltarea comunităților pe care le conduc.

Alexandru Andrei oferă totodată , celor interesați și o platformă digitală :https://investitii.mdlpa.ro/, special creată pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele de construcție și modernizare a drumurilor, a rețelelor de apă și canalizare este déjà operațională, iar cererile de finanțare se pot depune în 45 de zile, respectiv până la data de 8 noiembrie, 2021, atât în format electronic, cât și fizic, însă doar cu programare prealabilă în aceeași platformă digitală.

Potrivit metodologiei, fiecare județ poate primi 140 de milioane de lei, fiecare comună 4 milioane de lei, fiecare oraș 7 milioane de lei, municipiile câte 10 milioane de lei și reședințele de județ câte 43 milioane de lei. – a mai menționat Deputatul Alexandru Andrei.

(Jurnal)