Deputatul liberal Alexandru ANDREI : „Un atac la suveranitatea României a fost orchestrat și pus în scenă de majoritatea PSD din Parlament”

0
120

Recentul scandal legat de trecerea, tacită, a unei legi controversate care viza autonomia Ținutului Secuiesc nu a rămas fără ecouri. O asemenea atitudine a fost luată, cu puțin timp în urmă, și de deputatul PNL, Alexandru Andrei, care scria, pe contul său de facebook:

„Un atac la suveranitatea României a fost orchestrat și pus în scenă de majoritatea PSD din Parlament, prin adoptarea tacită a legii privind suveranitatea Ținutului Secuiesc!
Este, categoric, unul din cele mai nocive și profund anticonstituționale proiecte legislative, proiect pe care Guvernul PNL a dat aviz negativ, iar în aceste condiții solicităm imperativ PSD să pună în dezbatere și să supună votului respingerea la Senat, în câteva zile, a acestui proiect.
În condițiile în care PSD și aliații săi – ALDE și Pro România – dețin majoritatea în Camera Deputaților, este clar că nu vorbim despre o ”omisiune” ori ”eroare”, ci despre faptul că PSD a ținut intenționat acest proiect ” la sertar”, cu scopul de a fi adoptat tacit! Iar un argument în plus este faptul că președintele PSD, Marcel Ciolacu este și președintele Camerei Deputaților, care – cu clară intenție – nu a introdus pe ordinea de zi a plenului respingerea proiectului de lege, cu toate că raportul de respingere al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților a fost transmis plenului cu 20 de zile înainte de expirarea termenului pentru adoptare tacită, astfel încât PSD nu poate invoca scuze cu trimitere la momentul emiterii avizului negativ al Guvernului.
Este foarte clar că vorbim despre o lege ce încalcă flagrant Constituția, lege care, dacă ar fi adoptată, ar duce la apariția unui curent de gândire radical în comunitatea maghiară, contraproductiv și ilogic.
Și toate acestea se întâmplă în timp ce guvernul PNL și Președintele României se luptă pentru viețile românilor. PSD are, însă, de dus o altă luptă, una împotriva românilor și a statului național, ceea ce nu poate fi acceptat, iar ceea ce a încercat majoritatea toxică PSD prin adoptarea acestui proiect este încă o dovadă că acest partid acționează împotriva României și împotriva românilor!
Este inadmisibilă iresponsabilitatea unor lideri politici, rupți de realitate, care nu înțeleg imperativul crizei prin care trecem, iar senatorii PNL vor vota-categoric- împotriva acestui proiect!”, a mai scris deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)