Tot mai des, în ultima perioadă, au apărut zvonuri alarmiste, cu privire la faptul că sprijinurile acordate, până acum, de guvern, pentru micii agricultori (în special pentru legumicultori), ar putea fi suspendate sau chiar anulate.

Pentru a veni în întâmpinarea legumicultorilor giurgiuveni, beneficiari ai ajutorului de minimis pentru programele de tomate și usturoi, deputatul giurgiuvean, Alexandru Andrei, scria, pe pagina sa de socializare:

„Guvernul Orban susține cultivatorii de tomate! Este o veste bună pentru toți legumicultorii care se ocupă de acest sector, iar de această susținere vor beneficia și legumicultorii giurgiuveni, în special cei din zonele Colibași, Vărăști și Comana.
Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, publicat pe siteul Ministerului Agriculturii, fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 39,47 milioane euro pentru cultivarea roşiilor în sere. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate” pentru anul 2020.
Proiectul este, deocamdată, în dezbatere publică, iar detalii despre acest act normativ pot fi aflate accesând linkul: https://www.madr.ro/proiec…/5825-proiect-hg-tomate-2020.html
Așadar, zvonurile alarmiste lansate în spațiul public de PSD – și în acest domeniu, ca și în multe altele – sunt infirmate, din nou, de Guvernul Orban!”, a încheiat deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)