liliana-ciobanu-e1441821173511

Deputatul independent de Giurgiu, Liliana Ciobanu, condamnă mediatizarea excesivă a cazului fiicei lui Cristian Boureanu, susţinând că prezentarea unor astfel de exemple negative în audiovizual pot avea efecte nefaste în ceea ce priveşte comportamentul minorilor. Parlamentarul giurgiuvean a trimis o interpelare pe această temă ministrului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu, căreia i-a cerut măsuri pentru eliminarea emisiunilor dăunătoare minorilor din spaţiul audiovizual.

       „Vă supun atenţiei situaţia cel puţin nefirească, din punctul meu de vedere, în care copiii şi tinerii noştri sunt nevoiţi să asiste la adevărate seriale mediatice de prost gust, promovate insistent de marea majoritate a posturilor de televiziune autohtone, pe subiecte extrem de îndepărtate de adevăratele valori ale unei societăţi democratice. Mă refer îndeobşte la mult-prezentatul scandal din ultimele zile care o are în centrul atenţiei pe fiica lui Cristian Boureanu, un caz transformat absolut nejustificat într-un subiect de proporţiile unui adevărat «interes naţional». Consider că vehemenţa cu care este difuzat şi comentat evenimentul de zilele trecute nu este în avantajul tinerilor noştri, mai ales a acelora dintre ei care doresc să trăiască armonios şi sunt preocupaţi de procesul de învăţare”, a subliniat Liliana Ciobanu, în documentul oficial înaintat conducerii MCSI.

Deputatul de Giurgiu a mai opinat că atât Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, cât şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, „trebuie să se sesizeze de îndată şi să dispună anumite măsuri pentru stoparea prezentării acestui conflict, precum şi a altor subiecte care dăunează tinerei generaţii”.

Este din ce în ce mai evident că adolescenţii şi tinerii noştri, oricum în criză de modele pozitive şi de exemple de urmat, nu au cum să se poată modela sănătos urmărind zi de zi astfel de prezentări. În consecinţă, cred că este necesar să interveniţi prin pârghiile instituţionale avute la dispoziţie pentru ca minorii din România să nu fie îndoctrinaţi zilnic cu asemenea exemple negative, care doar le vor accentua starea de dezechilibru şi lipsă de orizont semnalată de specialişti”, a argumentat parlamentarul giurgiuvean.

În finalul documentului, Liliana Ciobanu l-a întrebat pe ministrului Comunicaţiilor dacă are în intenţie promovarea unei educaţii corecte a tinerei generaţii, având în vedere libertatea de exprimare exagerată promovată de mass media, îndeosebi pe segmentul tv, şi, de asemenea, dacă susţine prezentarea unor emisiuni educative pentru tineret, măcar la televiziunea naţională.

 Biroul de Presă al deputatului independent de Giurgiu,  Liliana CIOBANU – 23 septembrie 2016