Deputatul giurgiuvean Toma Petcu îl critică dur pe Teodorovici pentru declarația acestuia privind limitarea dreptului la muncă

0
224

Vicepreședinte ALDE, Toma Petcu a criticat dur declarația ministrului  Finanțelor Eugen Teodorovici privind limitarea dreptului la muncă, pe care a considerat-o o gravă eroare care încalcă drepturile cetățenilor. El a mai precizat că ALDE nu poate susține așa ceva și că în întreaga sa carieră politică nu a auzit o astfel de propunere din partea unui stat european. 

Declarația, sau mai bine zis propunerea ministrului Teodorovici, de a limita dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă, este surprinzătoare și în același timp îngrijorătoare. În toată experiența mea ca om politic nu am mai auzit ca o asemenea măsură să fie propusă de o altă țară europeană, de vreun alt ministru de finanțe european. Este o noutate, dar una negativă„, a spus deputatul giurgiuvean, fost ministru al Energiei, citat de Mediafax.

Toma Petcu a menționat că  se opune total oricărui demers în acest sens: „A considera varianta limitării dreptului de a lucra al cetățenilor ca fiind o soluție pentru orice fel de problemă reprezintă o gravă eroare, fiind o încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor, dar și a principiilor liberale. Propunerea ministrului de Finanțe ar duce la limitarea libertății de mișcare a cetățenilor la nivelul Uniunii Europene, un drept pe care românii l-au câștigat odată cu aderarea la UE, după o lungă perioadă de așteptare (…) A fi parte din Uniunea Europeană înseamnă progres, nu regres, iar respectarea principiilor UE este un lucru fundamental pentru orice stat”, a mai spus Petcu .

 

(Jurnal)